Jaguar header

Jaguar E-Type Series

De Jaguar E-Type series is een van de meeste besproken Series ter wereld. Het is een Britse sportwagen die werd geproduceerd door Jaguar Cars vanaf het jaar 1961 tot 1975. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen de Series en wat is de geschiedenis achter de E-Type? Na het lezen van dit artikel kan jij deze vraag beantwoorden en ben jij een hoop informatie rijker over de prachtige E-Type Series.

De Jaguar E-Type series stamt af van zijn voorganger de “D-Type”. De “D-Type” was puur en alleen geproduceerd voor de autosport tussen 1954 en 1957. Het was de bedoeling dat de  E-Type de wegversie zal zijn van de D-Type waarbij het  dan ook mogelijk was om op de openbare weg te rijden en de Jaguar XK150 te vervangen. In 14 jaar tijd werden er in totaal meer dan 70.000 exemplaren verkocht. In de jaren zestig is de E-type door Sports Car International benoemd tot beste sportwagen van het decennium. Natuurlijk is dit de mening van de schrijvers van het magazine, maar dit neemt niet weg dat er in die tijd ook daadwerkelijk zo gedacht werd over de E-Type. Niet alleen in de jaren 60 was hij populair, maar in de algemene lijst van Sports Car International staat hij op plaats 3 onder de McLaren F1 en de Ferrari 250 GTO.

De E-Type Series I werd in Europa geïntroduceerd op 15 maart 1961 op de Autosalon van Genève en in de Verenigde Staten in april datzelfde jaar op de autosalon van New York. Bij de eerste vertoning van de auto noemde Enzo Ferrari, het ‘The most beautiful car ever made’. Terwijl iedereen zich op het internet druk maakt of de uitspraak wel of niet is gedaan en of deze later nog is bevestigd, weten echte autoliefhebbers dat Enzo in ieder geval wel gelijk had.

De Jaguar E-Type Series is op te delen in 3 officiële modellen, Series I, Series II en Series III. Tussen de Series I en II is er nog een ander model gemaakt met een aantal aanpassingen. Dit model werd gezien als een overgangsmodel, echter is dit geen officieel model. Dit model werd de E-Type Series 1.5 genoemd. Binnen de verschillende Series zijn er allerlei opties toegevoegd en veranderd. Verder in het artikel zal per Series worden behandeld welke verschillen er zijn tussen de Series.

Jaguar E-Type details (1)
Jaguar E-Type details (2)
Jaguar E-Type details (3)
Jaguar E-Type cabrio grijs-6197

Series I 1961 t/m 1968

De Series I werd gebouwd in 15 maart 1961 met een 3.8 liter motor, dit was een zes-in-lijn motor van de Jaguar XK150S. Er werden 2 soorten carrosserieën gebouwd , namelijk een coupé (FHC ofwel Fixed Head Coupé) en een cabriolet “roadster” (OTS ofwel Open Two Seater), beiden waren een tweezitter. In 1966 werd er ook een 2+2 coupé versie geproduceerd, dit model had plaats voor 4 personen. 

In de tijd dat de Series I geproduceerd is zijn er veel verschillende aanpassingen gedaan. De eerste exemplaren beschikte over een ‘outside bonnet latch’, hierbij was het mogelijk om vanuit buiten de motorkap open te maken. In oktober werd dit verandert naar een ‘internal bonnet lock’, dat maakte het mogelijk om de motorkap te openen vanuit de binnenkant van de auto. In februari 1962 kwam de tweede aanpassing die het zitten in de E-Type al een stukje comfortabeler maakte. De flat floor werd verlaagd, zodat er meer beenruimte werd gecreëerd, die ook echt nodig was.

Oktober 1964 werd er afscheid genomen van de 3.8 liter motoren in de E-Type Series I. In totaal waren er 15.498 exemplaren gemaakt waarvan 7.670 FHC en 7.828 OTS. Jaguar ging verder met het produceren van de Series I, maar met een 4.2 liter motor. Dit bracht veel voordelen met zich mee: betere remmen, verstelbare stoelen, van een Moss-versnellingsbak zonder synchronisatie voor de eerste versnelling naar volledig gesynchroniseerd, verhoogd koppel van 10%, een nieuwe betere dynamo, elektrische koelventilator voor de radiator, het aluminium dashboard werd vervangen voor vinyl en leer en op het koffer embleem staat 4.2 Litre E-Type in plaats van Jaguar. Het vermogen (265 PK; 198 KW), de topsnelheid (241 km/h; 150 mph) en de acceleratie van 0 naar 100 km/ph (7,4 seconden) bleef hetzelfde.

In maart 1966 werd de 2+2 geïntroduceerd, deze werd aangeboden met optionele  automatische transmissie en airconditioning. Dit model heeft een verlengde wielbasis door de extra zitplaatsen die zijn toegevoegd.

Van de 4,2 liter motoren zijn er in totaal 16.195 gebouwd. Hiervan waren er 5.830 FHC, 6.749 OTS en 3.616 2+2’s. Samen met de 3.8 liter motoren zijn dit in totaal 31.693 Series I die gebouwd zijn.

Series I.5 1967 T/M 1968

Tussen de Series I en de Series II is er vanaf 1967 een E-Type gemaakt die stiekem al kenmerken had van de Series II. Jaguar sprak zelf niet over een 1.5 model, maar altijd gewoon over de Series 1 . Hierdoor werd dit onofficiële model een overgangsmodel genoemd. Alle opties zijn geleidelijk toegevoegd aan de Series 1.5, echter bleef het koetswerk altijd de Series I.

De Series 1.5 had een paar verschillende aanpassingen gekregen. Dit kwam vooral door de druk vanuit Amerika die de auto wilde voorzien van betere veiligheidssystemen. Dit model had vergeleken met de Series I open koplampen. De schakels op het dashboard zijn ook veiliger gemaakt van een rocker switch schakelaar naar een toggle switch schakelaar De tuning voor emissie veranderde van drie SU’s naar twee Zenith-Stromberg carburateurs, dit zorgde voor een verlies in pk’s. De twee Zenith-Stromberg carburateurs waren beter afstembaar voor emissie doeleinden. Ook kreeg dit model twee koelventilatoren en een verstelbare rugleuning. Nog een belangrijke verandering die vaak over het hoofd wordt gezien is het vervangen van het center lock wiel. De US verbood wegens veiligheidsredenen de winged-spinner knockoff (gevleugelde spinner moer) en alle auto’s moesten een hexagonal knockoff nut (zeshoekige knockoff moer) hebben.

In totaal zijn er 6.726 Series 1.5 gebouwd, hiervan waren er 1.942 FHC, 2.801 OTS en 1.983 2+2’s.

Series II 1969 T/M 1971

De veranderingen die waren doorgevoerd van de Series I naar de Series 1.5 werden ook gebruikt in de Series II. Bij de Series I werd de FHC, OTS en de 2+2 modellen geïntroduceerd, bij de Series II gingen ze dan ook met deze modellen verder te werk.

Op het eerste oog waren er bij de Series II waren al veel verschillen te zien aan de voorkant van de auto vergeleken met de Series I. Het grootste verschil zijn de glazen koplampen die bij het produceren van de Series II niet meer om de lamp heen gezet zijn, omdat dit zorgde voor problemen met damp. De grill is ook groter gemaakt door het plaatsen van 2 ventilatoren in plaats van 1, zodat de auto werd voorzien van een betere koeling. Het laatste verschil wat aan de voorkant en achterkant te zien is zijn de reflectoren die onder de bumper zijn geplaatst. De stoelen werden veranderd van kuipstoelen naar een moderne stoel met een hoofdsteun. Het was vanaf nu nog mogelijk om airconditioning, stuurbekrachtiging en Chrome wielen als optie toe te voegen aan de Series II. Verder werden de toegevoegde opties van de Series 1.5 ook toegevoegd aan de Series II, zoals de schakels, carburateurs, verstelbare rugleuning en een zeshoekige knockoff-moer.

In totaal zijn 18.809 modellen geproduceerd, hiervan zijn er 4.855 FHC, 8.628 OTS en 5.326 2+2’s.

Jaguar 2

Series III 1971 t/m 1974

De Series III was weer een stapje verder dan de Series II het grote onderscheid was onder de motorkap te vinden er werd namelijk een 5.3 liter V12 ingezet. De V12 werd uitgerust met 4 Zenith-carburateurs, dit zorgde voor een vermogen van 272 PK, meer koppel en een acceleratie van 0 – 60 mph onder de 7 seconden. Jaguar stopte met het produceren van het FHC model, hierdoor waren alleen nog maar OTS en de 2+2 coupé beschikbaar. De wielbasis van de OTS werd hetzelfde als de 2+2. Dit model kreeg betere remmen en werd standaard uitgerust met stuurbekrachtiging. De opties die je hier nog aan kon toevoegen waren een automatische transmissie, airconditioning en spaakwielen.

Het model is vooral te herkennen aan de grote chrome grill . Onder die grill van de Series III was een klep geplaatst die zorgde voor een betere luchttoevoer voor de koeling van de auto. Verder heeft de Series 3 vier uitlaatpunten, bredere banden, uitlopende wielkasten en een V12 embleem op de achterkant. De Series III had net zoals de Series II open koplampen en zijn reflectoren onder de bumper, waaraan je de Series II en III kan onderscheiden van de Series I.

         Hopelijk lukt het nu om de 3 verschillende Series te onderscheiden van elkaar of zijn het toch 4 verschillende Series?Stel u vindt het nog steeds erg lastig, kom gerust een keer langs dan zullen we het u laten zien!

Uiteraard zouden wij u niet warm maken als wij uw latente behoefte om er één te hebben niet zouden kunnen stillen. Daarom verwijzen wij u graag door naar onze Jaguar E-Type Series 1.

Onze OTS is lang geleden gerestaureerd en is origineel Nederlands geleverd. Wij hebben haar gevonden bij de tweede eigenaar, die haar al sinds 1987 in bezit heeft (!). In die 34 jaar heeft ze gedaan waar ze goed in is; rijden, verbazen en glimlachen uitdelen.

Voel je vrij om haar nader te bekijken…

Top